Țările de Jos ar putea impune un nou lockdown înainte de sărbători

Ce amendă riscă austriecii care încalcă restricțiile pe perioada lockdown-ului Sursa: Hepta
  • Autorităţile din Ţările de Jos vor lockdown pentru a preîntâmpina un nou val de infectări.
  • Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât Delta şi, posibil, la fel de gravă.
  • Cabinetul prim-ministrului a fost sfătuit de celula de criză din Țările de Jos să implementeze un nou lockdown cât mai curând posibil.

Autorităţile din Ţările de Jos vor lockdown pentru a preîntâmpina un nou val de infectări cu noua variantă a coronavirusului, Omicron.

Prim-ministrul olandez Mark Rutte, alături de ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, ar putea anunţa, azi, la ora 19:00, noi măsuri care să combată răspândirea coronavirusului în Ţările de Jos.

Aceste noi restricţii ar putea intra în vigoare imediat după conferinţa de presă a celor doi. Motivul este acela că autorităţile nu vor să rişte ca neerlandezii să dea buzna la restaurante, pentru „o ultimă masă în oraş”.

Cabinetul prim-ministrului a fost sfătuit de celula de criză din Țările de Jos să implementeze un nou lockdown cât mai curând posibil pentru a preveni un nou val de infecţii cauzat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, potrivit NL.

Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât Delta şi, posibil, la fel de gravă. Spitalele din Țările de Jos sunt deja la limită de mai multe săptămâni, iar operaţiile altor pacienţi sunt amânate din cauza lipsei de medici şi locuri în saloane.

Potrivit presei locale, echipa națională de gestionare a epidemiei a recomandat guvernului „măsuri stricte” pentru a limita răspândirea variantei Omicron, cu închiderea restaurantelor, barurilor, cinematografelor, teatrelor și a magazinelor neesențiale.