• Germania, Italia, Spania și Polonia sunt țările care au cele mai multe persoane vaccinate.
  • Uniunea Europeană a primit 18,5 milioane de doze de vaccinuri.
  • Costul dozelor AstraZeneca vândute Uniunii Europene este de 870 de milioane de euro.

Când vine vorba de vaccinarea din România situatia o știi. Dar probabil te întrebi care este situația celorlalte state ale Uniunii Europene.

Germania, Italia, Spania și Polonia sunt țările din UE care au cele mai multe persoane vaccinate în acest moment.

Și avem desigur și situații puțin mai bizare. De exemplu oamenii care dispun de resurse financiare din Marea Britanie pot să zboare în Emiratele Arabe Unite ca să își facă mai repede vaccinul de coronavirus, dar desigur aceasta metoda nu este recomandată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Câte vaccinuri a primit Uniunea Europeană

Pe 1 februarie, Uniunea Europeană a primit 18,5 milioane de doze de vaccinuri, din care 17,6 milioane de la Pfizer-BioNTech şi 854.000 de la Moderna. Împreună, cele 27 de state membre în UE au administrat, în medie, 2,4 doze la 100 de persoane.

Care este prețul unui vaccin

Preţurile negociate de Comisia Europeană, care rămân strict confidenţiale, au fost dezvăluite dintr-o eroare la jumătatea lunii decembrie, pe Twitter, de secretarul de stat belgian pentru buget: preţul per doză variază de la 1,78 de euro pentru vaccinul AstraZeneca, la 14,7 euro pentru vaccinul Moderna, iar cel dezvoltat de Pfizer costă 12 euro.

Costul total al dozelor AstraZeneca vândute Uniunii Europene, estimat de producător, este de 870 de milioane de euro. Informaţia, deşi a fost cenzurată printr-o bandă neagră, era încă lizibilă în contractul încheiat între cele două părţi, ce a fost publicat vineri pe internet de Comisia Europeană.