• Franţa va începe să ridice restricţiile în săptămânile următoare
  • Ca să evite o nouă explozie a pandemiei, restricțiile vor fi ridicate în trei etape
  • Franţa e pe cale să limiteze o creştere a infecţiilor cu SARS-CoV-2
  • Franța a raportat sâmbătă 17.881 de noi infectări cu coronavirus

Finalul de an vine și cu vești bune și cu o rază de speranță. Franța, Germania și Grecia sunt câteva dintre țările europene care se îndreaptă spre relaxarea restricțiilor sanitare.

După un lockdown de o lună, oamenii de acolo vor avea noi reguli de respectat… mai lejere. Alte state în schimb, precum Spania sau Portugalia,
înăspresc măsurile.

Lockdown-ul în Franța a reușit să reducă focarul, dacă ne uităm că în urmă cu 2 săptămâni se raportau 86.000 de infectari pe zi și ieri Franța a depistat aproape 18.000, iar numărul internărilor scade de 5 zile.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Pericolul nu a trecut încă, dar presiunea comercianților este mare și este de așteptat ca de la 1 decembrie să fie relaxate actualele restricții. Emmanuel Macron va explica marți printr-un discurs în ce constă această relaxare.

Starea de urgență din Spania presupune un lockdown nocturn de la ora 23 la 6 dimineata, dar sunt regiuni care nu se opresc la asta. Madrid se autoizolează între 4 și 14 decembrie, iar regiunea Andaluzia a decis să prelungească restricțiile și carantina până în 10 decembrie. Ultimul bilanț național cuprinde 15 mii de noi cazuri, dar rata îmbolnăvirilor a coborât în ultimele 14 zile la 4 cazuri la mie. Pe de altă parte, unele regiuni precum Valencia sau Catalonia redeschid de luni barurile și restaurantele.

Anul acesta, terasele vor fi mai aglomerate decât de obicei. La Madrid, patronii din Horeca au primit voie din partea primăriei să își instaleze ecrane de protecție și sobe pentru încălzirea teraselor, care vor fi adaptate special pentru iarnă. Același lucru se întâmplă și la Barcelona, unde restaurantele fac deja reamenajări, iar anul acesta vom vedea mulți clienți la terase.