• Stanley Johnson susține că dorește să devină cetățean francez din cauza legăturilor puternice de familie cu Franța.
  • Între strămoșii premierului Johnson, botezat catolic și apoi convertit la anglicanism, se numără un musulman, străbunicul său patern

Tatăl prim-ministrului britanic Boris Johnson a declarat joi că a cerut un pașaport francez pentru a menține legăturile cu Uniunea Europeană după Brexit, transmite Reuters.

Stanley Johnson, fost membru al Parlamentului European care a votat împotiva Brexit la referendumul din Marea Britanie din 2016, a declarat pentru radio RTL că dorește să devină cetățean francez din cauza legăturilor sale strânse de familie cu Franța.

„Dacă înțeleg corect, sunt francez. Mama mea s-a născut în Franța, mama ei era frantuzoaica la fel ca bunicul ei. Deci, pentru mine, este vorba de recuperarea a ceea ce am deja. Și asta mă bucură foarte mult ”, a spus Johnson, în vârstă de 80 de ani, care a vorbit în franceză.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Voi fi întotdeauna european, cu siguranță. Nu le puteți spune britanicilor: nu sunteți europeni. Este important să avem o legătură cu Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Fiul său, Boris, a fost fața publică a campaniei Leave în referendumul din 2016 și susține că Marea Britanie poate „prospera puternic” ca o națiune complet suverană în afara a ceea ce el vede ca o UE prea birocratică.

Dar miercuri, prim-ministrul a emis o notă mai conciliantă pe măsură ce Parlamentul a aprobat un nou acord comercial cu UE, spunând: „Acesta nu este sfârșitul Marii Britanii ca țară europeană. Suntem în multe feluri civilizația europeană prin excelență … și vom continua să fim.

Marea Britanie părăsește oficial orbita UE joi seară, după o aventură adesea tensionată de 48 de ani cu proiectul european.