• Luni seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că persoanele care sunt infectate cu COVID-19, dar sunt asimptomatice sau au simptome ușoare, vor avea o perioadă de internare de doar 10 zile,
  • Nelu Tătaru va semna în cursul zilei de marți, 23 iunie 2020, un ordin pentru stabilirea perioadei de internare de 10 zile.
  • Persoanele care sunt încă bolnave, dar au simptome ușoare, vor fi externate și izolate la domiciliu, după cele 10 zile, aflându-se sub supravegherea medicului de familie.

În data de 22 iunie 2020, luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Realitatea Plus că persoanele infectate cu COVID-19, dar asimptomatice sau cu simptome foarte ușoare, vor fi internate în spital doar pentru 10 zile.

Dacă după 7 zile de internare, persoanele în cauză rămân asimptomatice sau păstrează nivelul scăzut al simptomelor, acestea vor pleca acasă după alte trei zile de stat în spital.

Totuși, Tătaru precizează că după cele 7 zile, se vor efectua teste COVID-19 pentru a stabili dacă persoanele mai sunt infectate cu virusul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dacă rezultatul este negativ, persoanele vor pleca acasă după alte trei zile. Dacă este pozitiv, dar nu se mai înregistrează simptome, după trei zile de la efectuarea testului, aceștia se vor izola la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

„La propunerea grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătății, grupului științific care se ocupă de evaluări, mâine (marți-n.r.) vom semna un ordin de ministru prin care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic ușor va beneficia de o internare de 10 zile, în a 7-a zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la 10 zile să meargă acasă, dacă este pozitiv, dar nu mai avem simptome de cel puțin 3 zile, la cei ușor simptomatici, la cei asimptomatici nu am avut simptome, la 10 zile va pleca acasă, cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicului de familie”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.