• Au fost cinci zile în care am avut o creştere a numărului de cazuri.
  • Ministrul Tătaru spune că numărul de cazuri va creşte încontinuare, dar controlabil.
  • Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum, adaugă Tătaru.

Numărul mare de cazuri noi de COVID-19 din ultima săptămână este cauzat de măsurile de relaxare şi de aglomerarea de persoane din anumite zone ale ţării, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Că vrem, că nu vrem, că recunoaştem sau nu, declarat sau nu, suntem într-o stare de alertă. Am avut cinci zile în care am avut o creştere a numărului de cazuri. Dacă au început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320 culminând în prezentarea de ieri. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum.” spune Tătaru.

Astăzi intră şi cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfăşurare şi funcţionare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea şi astăzi în Monitorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniştrii de resort cu principalele măsuri de relaxare”, a spus Tătaru la Digi24.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dacă va continua să fie o creştere, va trebui gestionată „într-o stare administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă: nu neapărat pentru a avea restricţiile vechi pe care le aveam, fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile să putem gestiona eventualele evoluţii nefavorabile”, a afirmat ministrul.

Tătaru a dezminţit declaraţiile potrivit cărora cifrele de îmbolnăviri sunt manipulate.