• Tătaru: „80% dintre managerii de spital ar trebui dați afară
  • Noul șef de la Spitalul Neamț e un fost consilier local al PMP
  • Tătaru a pus șef de spital un director de restaurant de la „Școala Vieții”

80% din managerii de spital din România ar trebui dați afară, spune Nelu Tătaru.

După demisia managerului de la Spitalul din Neamț, misiunea de a-i găsi înlocuitor a revenit Consiliului Județean, care administrează spitalul.

Șeful CJ, Ionel Arsene, s-a gândit să cheme reprezentanții tuturor partidelor la discuții pe tema asta. Întâlnirea n-a mai avut loc, iar noul manager al spitalului din Neamț a fost stabilit după ce Arsene i-a chemat pe șefii de secții.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Aleasă a fost Cristina Iacob-Atănăsoaie, care a mai condus Spitalul din Neamț. Are, deci, experiență în domeniul medical, dar și politic – a fost consilier local din partea PMP.

La alții, altele sunt criteriile. În Statele Unite, politica nu e pe listă

În schimb, trebuie să ai o licență în Medicină, Management Sanitar sau Afaceri. Plus un Master în Management Sanitar și acreditări sau atestate în domeniul medical.

Același Nelu Tătaru a numit însă șef al Spitalului din Câmpeni, județul Alba un director de restaurant. Valentin Gog a scris că a studiat la Școala Vieții și a postat, tot pe Facebook. Un post plin de teorii ale conspirației. Printre ele – coronavirusul se tratează cu aspirină și ventilatoarele și unitățiile de terapie intensivă nu sunt necesare.