Tătaru: „Starea de alertă ar putea fi prelungită”/ Când expiră actuala reglementare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă aşa va decide Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care se va întruni înainte de şedinţa de Guvern. Starea de alertă expiră în 15 august.

Nelu Tătaru a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va avea loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) înainte de şedinţa de Guvern de vineri, deoarece ar putea fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

„Înaintea şedinţei de Guvern (va fi şedinţa CNSU – n.r.) pentru că la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi de premierul Ludovic Orban”, a spus Tătaru, la Academia Română.

Starea de alertă pe teritoriul României expiră în 15 august.

România a intrat în stare de urgenţă în 16 martie şi a fost prelungită o singură dată până la 14 mai. Din 15 mai au avut loc primele relaxări ale condiţiilor de deplasare, s-au redeschis treptat mall-uri si terase. 

Din 15 mai, România se află în stare de alertă şi aceasta a fost prelungită lună de lună. Sunt închise în continuare restaurantele cu servirea în interior, cinematografele şi teatrele. Masca este obligatorie în spaţiile închise şi anumite spaţii deschise, în unele localităţi, iar întrunirile sunt limitate la 50 de persoane în aer liber şi 20 la interior. 

În timpul stării de alertă se pot restrânge unele activităţi sociale, iar populaţiei i se pot impune reguli obligatorii de respectat.