• Tarife de până la 8640 ron pentru un loc rezervat în centrul Capitalei
  • Șoferii care nu plătesc taxa de parcare vor avea parbrizul blocat
  • Taxa de deblocare este de 200 de lei
  • Șoferii mașinilor electrice și hybrid sunt scutiți de taxă
  • Între 300 și 600 de lei vei plăti anual pentru locul într-o parcare de reședință

Cine are mașină și vrea să parcheze în București trebuie să știe că tarifele s-au modificat. Vei plăti mai mult pentru un loc de parcare în centru.

De exemplu pentru un loc rezervat în zona centrală scoți din buzunar până la 8.640 de lei pe an. Iar pentru parcările de reședință, primarii de sector vor mărirea tarifelor anuale.

„Trebuie să facem o diferență între parcare de reședință, unde locurile de parcare sunt rezervate de către primăriile de sector și au tarif reglementat. Evident că tariful unui astfel de loc este mult mai mare pentru că el fiind ocupat 24 din 24 el nu mai poate fi folosit pentru parcare publică”, a declarat Cristi Olaru, director Compania Municipală de Parking Bucureşti.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
NE IA A.I.-UL JOBUL?

În București, tarifele pentru un loc de parcare diferă în funție de zonă. 10 lei pe oră pentru zona zero, 5 lei pentru zona unu și 2,5 lei pentru zona 2. Șoferii care nu plătesc vor găsi mașina blocată.

„Aplicăm această corecție prin blocarea mașinii, practic prin blocarea parbrizului. Obturează practic parbrizul și se poate debloca printr-un cod electronic. Taxa de deblocare fiind de 200 de lei”, a mai declarat Olaru.

Proprietarii mașinilor electrice sau hybrid sunt scutiți de plata taxei de parcare, în baza unui tichet eliberat de Primărie. Restul șoferilor au păreri împărțite în privința tarifelor practicate.

Cele mai ieftine locuri de parcare sunt administrate de Primăriile de Sector. Rezidenții plătesc anual în jur de 100 de lei pentru un loc rezervat permanent.