• PSD vrea o ,,taxă pe educaţie şi sănatate” care s-ar putea aplica marilor companii cu profit peste 1 milion euro.
  • Eforturile coaliției au la bază marea nevoie a statului de a colecta bani. Experții au alte propuneri pentru guvernanți.
  • Noile măsuri ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

PSD se încăpățânează să introducă o taxă suplimentară marilor companii. Nu se mai numește de solidaritate, ci taxă pe educație și sănătate. Marcel Ciolacu are și o explicație: în România, este impozitată mult prea mult munca.

PNL nici nu vrea să audă de așa ceva. Florin Cîțu dă lecții de finanțe colegilor de guvernare: banii se duc la buget, nu au o țintă anume.

,,Este clar că cineva care nu se pricepe sau nu stie cum funcționează finanțele in Romania vine cu astfel de idei„, spune Florin Cîțu.

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU

,,În acest moment, în România este impozitată mult prea mult munca. Si trebuie sa gasim un echilibrau si cu impositara capitalului„, transmite Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

,,Nu văd de ce tot discutam despre taxe. Programul de guvernare nu are taxe incluse” , argumentează Cîțu.

2.21 0,8% impozit pe profit la aceste companii mi se pare prea putin. Sa vina totusi specialistii sa ne spuna nu sa vorbim anumite cifre. Sunt facute mai multe simulari, se vorbeste de o suma de aproape 2 miliarde anual sanatate si educatie” spune Ciolacu.

,,Este clar că cineva care nu se pricepe sau nu stie cum funcționează finanțele in Romania vine cu astfel de idei” , conchide președintele Senatului, Florin Cîțu.

Eforturile coaliției au la bază marea nevoie a statului de a colecta bani. Experții au alte propuneri pentru guvernanți. Gabriel Biriș face parte dintr-un grup de lucru constituit pe lângă Consiliul Fiscal și le-a spus colegilor de la Aleph Business care ar fi soluțiile.