Te vaccinezi și câștigi. Un stat din SUA oferă rezidenților șansa de a câștiga un premiu de cinci milioane de dolari dacă se imunizează anti-Covid

Profimedia
  • New Mexico organizează loterii cu premii mari în bani pentru a promova vaccinarea anti-Covid
  • Premiul cel mare este de 5 milioane de dolari
  • Rata de imunizare este de 55%, dar autoritățile spră să ajungă la 70% și „imunitate de turmă
  • Ohio și California au folosit și ele loterii cu premii mari și au reușit să crească rata de vaccinare

New Mexico a pus pariu că banii pot convinge oamenii să se vaccineze împotriva coronavirusului. Astfel, oferă cel mai mare premiu în bani dintre toate statele americane care organizează loterii pentru a promova vaccinările, informează ABC News.

Rezidenții vaccinați care se înregistrează pe portalul „Vax 2 the Max” din New Mexico pot câștiga premii dintr-un fond în valoare totală de 10 milioane de dolari, care include un premiu de 5 milioane de dolari, a anunțat guvernatorul Michelle Lujan Grisham.

„Vaccinarea este ceea ce trebuie făcut – pentru tine, pentru familia ta și pentru statul tău”, a spus Lujan Grisham. „Sunt încântat să adăug un pic de distracție la inițiativa noastră națională de vaccinare”, a completat guvernatorul.

Cel puțin 55% dintre rezidenții eligibili din stat sunt complet vaccinați, dar Departamentul Sănătății dorește să ajungă la 70% și să se apropie de posibila „imunitate de turmă”.

Exemplul altor state

Ohio și California oferă, de asemenea, loterii care au demonstrat că premiile în bani cresc ratela de vaccinare. California a oferit anterior cel mai mare premiu unic de 1,5 milioane de dolari dintr-un fond total de 116 milioane de dolari.

Banii ajung în zonele sărace ale statului

Premiul în bani oferit de autoritățile din New Mexico poate ajunge în zonele sărace din statul care este, la rândul lui, unul dintre cele mai sărace din țară. New Mexico ocupă locul 48 în clasamentul venitului pe cap de locuitor, potrivit Biroului de analiză economică al Departamentului de Comerț al SUA.

Lujan Grisham a declarat că programul de loterie este finanțat din bani federali de ajutor pentru pandemie.

Începând cu săptămâna viitoare, oficialii din New Mexico vor extrage premii de 250.000 de dolari în fiecare din cele patru regiuni diferite ale statului, precum și premii mai mici – pachete de vacanță în stat și bilete la muzeu. Extragerea de 5 milioane de dolari va avea loc în august.