- Trump s-a aflat deja în conflict cu națiunile europene în încercarea sa de a pune capăt războiului.
- Washingtonul ar putea, de asemenea, să părăsească un efort internațional de a încerca să îl urmărească pe Vladimir Putin.
- Statele Unite au refuzat să contribuie la un text elaborat de Ucraina și UE, care cere Moscovei să își retragă trupele din țara sfâșiată de război.
Donald Trump a semnalat că Statele Unite ar putea renunța la urmărirea penală pentru crime de război împotriva Rusiei. Demersurile vin după ce SUA au propus un proiect de rezoluție a Organizației Națiunilor Unite care solicită „încetarea rapidă” a războiului, la a treia aniversare a invaziei Rusiei în Ucraina. Acest lucru opune Washingtonul unui efort al Kievului și al aliaților europeni de a obține adoptarea propriului text de către Adunarea Generală, scrie The Telegraph.
Advertisment
În ultimele zile, președintele Trump s-a aflat deja în conflict cu națiunile europene în încercarea sa de a pune capăt războiului. Washingtonul ar putea, de asemenea, să părăsească un efort internațional de a încerca să îl urmărească pe Vladimir Putin în cadrul unui tribunal de tip Nuremberg. Acest lucru urmează refuzului oficialilor americani de a eticheta Rusia drept „agresor” în cadrul unei reuniuni pentru a discuta eforturile de a încerca să îl trimită pe Putin în judecată.
Statele Unite au refuzat, de asemenea, să co-sponsorizeze un text elaborat de Ucraina și UE, care cere Moscovei să își retragă trupele din țara sfâșiată de război.
Recomandări
Între timp, această țară și-a prezentat propriul proiect de rezoluție, care conține trei paragrafe și care afirmă că deplânge pierderea de vieți omenești în timpul „conflictului Rusia-Ucraina” și reiterează că „scopul principal al Organizației Națiunilor Unite este menținerea păcii și securității internaționale și soluționarea pașnică a disputelor”.
Administrația lui Trump a refuzat, de asemenea, să semneze o declarație planificată a G7 în care Rusia este numită „agresorul” în războiul cu Ucraina, pentru a marca luni cea de-a treia aniversare a conflictului. Președintele SUA a acuzat Ucraina că a declanșat războiul, l-a catalogat pe Volodimir Zelenski drept „dictator” și a făcut presiuni pentru ca Rusia să fie invitată din nou în alianța națiunilor industrializate.
Citește și
- Ivanka Trump și Jared Kushner au refuzat să semneze un memoriu care afirma că Trump nu era antisemit
- Apple elimină cel mai înalt nivel de securitate a datelor pentru clienții din Regatul Unit, la cererea Guvernului
- Republicanii din Utah fac presiuni asupra spitalelor pentru a permite pacienților să își aducă propriul sânge