• Margarita Simonyan, editor al postului de televiziune de stat RT și unul dintre cei mai importanți șefi media de la Kremlin, a făcut aceste remarci la televizor.
  • Ea a declarat că este „mai probabil” ca Putin să declanșeze un atac nuclear decât să eșueze în așa-numita sa operațiune militară specială în Ucraina.
  • Observațiile s-au adăugat la un model de escaladare a retoricii de ambele părți, în timp ce Rusia continuă să avertizeze Occidentul.

Vladimir Putin este mai probabil să pornească un război nuclear total decât să recunoască o înfrângere în Ucraina, a declarat un editor de top al televiziunii ruse de stat, scrie The Independent.

Margarita Simonyan, editor al postului de televiziune de stat RT și unul dintre cei mai importanți șefi media de la Kremlin, a făcut aceste remarci la televizor miercuri seara – declarând că este „mai probabil” ca dl Putin să declanșeze un atac nuclear decât să eșueze în așa-numita sa operațiune militară specială în Ucraina.

Observațiile s-au adăugat la un model de escaladare a retoricii de ambele părți, în timp ce Rusia continuă să avertizeze Occidentul cu privire la consecințele „fulgerătoare” ale amestecului în invazia sa în curs.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fie pierdem în Ucraina”, a spus Simonyan, „fie începe al treilea război mondial. Cred că al treilea război mondial este mai realist, cunoscându-ne, cunoscându-ne liderul. Cel mai incredibil rezultat, acela că toate acestea se vor încheia cu un atac nuclear, mi se pare mai probabil decât celălalt curs al evenimentelor”.

Acest lucru mă îngrozește pe de o parte”, a declarat ea în fața unui grup de experți, „dar, pe de altă parte, este ceea ce este. Noi vom merge în rai, în timp ce ei vor crăpa pur și simplu…”.

Menționarea războiului nuclear urmează comentariilor recente ale ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care a declarat că amenințarea unui conflict nuclear nu trebuie subestimată și că esența oricărui acord pentru a pune capăt conflictului din Ucraina va depinde în mare măsură de situația militară de pe teren.

„Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm totul. Riscurile acum sunt considerabile”, a declarat marți Lavrov la televiziunea de stat. „Nu aș vrea să ridic aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori acest lucru. Pericolul este serios, real. Și nu trebuie să îl subestimăm„, a spus el, referindu-se la riscul unui război nuclear.