• ANM spune că de mâine vor urma patru zile geroase.
  • Până miercuri, temperaturile vor scădea spre -8 grade Celsius, chiar -20 de grade Celsius.
  • Bucureștenii simt că s-au întors în timp: încălzesc apă pe aragaz, cu oala.

Bucureștenii care așteaptă apă caldă și căldura de la primării se întorc în Epoca de Gheață.

„Încălzim apă pe aragaz, cu oala, cum se făcea acum zeci de ani pe la țară, pe timpul lui Ceaușescu. Deci este destul de ciudat. Nu mă așteptam în Capitală să fie condițiile astea.

Foto: Aleph News

Căldura în apartamente lipsește cu desăvârșire. Caloriferele sunt călduțe, apa caldă lipsește, apa caldă chiar este mai rece decât cea rece. Și ne e foarte greu, mai ales că avem un copil mic”, a spus Claudiu, locuitor al sectorului 1, București.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Caloriferele sunt călâi. Apa este călâie. Îmi este groază”

Foto: Aleph News

„Acum apă caldă este, nu este foarte fierbinte, adică e mai mult călâie, iar caloriferele sunt la fel călâi. Nu sunt calde, iar pentru vremea de-afară am înțeles că o să fie temperaturi pe minus, deci îmi este groază efectiv”, a spus Andrada, din București, sectorul 1.

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, spune că e legat de mâini și de picioare.

Ca să rezolve problema, vrea ca Primăria să cumpere ELCEN-ul, producătorul de electricitate și căldură, controlat de Guvern, cu tot cu datoriile de un miliard de lei. Și daca s-ar întâmpla asta, căldura noului sistem centralizat se va simți abia iarna viitoare.

„Cât de fierbinți vor fi caloriferele în apartamente? La cât de fierbinți cât nu se pierde din vina fostei administrații. Cam asta e ce pot să vă spun”, a declarat Nicușor Dan.