#Ron DeSantis

Ron DeSantis este guvernatorul statului Florida şi un posibil candidat republican la preşedinţia SUA. Este un conservator care s-a opus restricţiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19 şi un aliat al fostului preşedinte Donald Trump.

Trump, deşi este încă în topul sondajelor, este o figură perimată pentru conservatori, depășită de tinereţea şi vigoarea lui Ron DeSantis.

Dacă va candida Ron DeSantis din partea republicanilor şi Donald Trump ca independent, Joe Biden ar trebui să câştige fluierând alegerile. Dreapta conservatoare va fi divizată între cei doi candidați cu aceeași retorică, Trump și DeSantis.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Dar dacă va candida doar guvernatorul Floridei, iar Trump va dispărea din peisajul politic, actualul preşedinte ar putea întâmpina dificultăţi pentru a fi reales.

#GTA VI

Un motiv în plus pentru care Florida va fi o destinaţie ideală pentru vacanţe în 2024 – GTA VI. 

GTA VI este un joc video aşteptat cu nerăbdare de milioane de fani din întreaga lume. Este continuarea seriei Grand Theft Auto, una dintre cele mai populare şi profitabile francize din industria jocurilor video. 

Mai jos este un concept realizat pe motorul grafic Unreal Engine 5.

Producătorii au anunţat că GTA VI va avea  acţiunea plasată în Vice City, un oraş inspirat după Miami din Florida, în zilele noastre. Va avea doi protagonişti – o femeie şi un bărbat.

Zvonurile indică că va fi lansat în 2024 sau în 2025 pentru consolele PlayStation 5 şi Xbox Series X/S, respectiv pe PC. Un anunţ este de aşteptat să fie făcut în acest interval, în cursul anului fiscal 2025, care va debuta din septembrie 2024. 

#Ucraina

Ucraina este o ţară aflată în conflict cu Rusia din 2014, care a anexat ilegal Crimeea în 2014 şi care susţine rebelii separatişti din estul Ucrainei. Din 2022 este invadată şi bombardată de Rusia.

Ucraina doreşte să se integreze în Uniunea Europeană şi NATO, dar se confruntă cu provocări economice, sociale şi politice. Ucraina va avea alegeri parlamentare şi prezidenţiale în 2024, care vor decide viitorul guvernului şi al relaţiilor cu vecinii săi.

Ucraina va începe anul în forță, echipată cu tancuri M1 Abrams și avioane F-16.

#Jocurile Olimpice de la Paris

Jocurile Olimpice de vară din 2024 se vor desfăşura la Paris, Franţa, între 26 iulie şi 11 august. Acestea vor fi cele mai ecologice Jocuri Olimpice din istorie, având ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon şi promovarea sustenabilităţii. Jocurile Olimpice de la Paris vor fi o oportunitate pentru sportivii din întreaga lume să îşi demonstreze talentul şi spiritul competitiv.

#AI

Inteligenţa artificială va fi foarte populară şi în 2024, cu  ChatGPT în tendinţe, asta în cazul în care nu va fi eclipsat de alţi concurenţi ca Bard AI de la Google sau Blender de la Facebook.

Va persista în continuare teama că inteligenţa artificială ar putea desfiinţa multe locuri de muncă, mai ales că nu se întrevede o revenire economică după marea criză inflaţionistă provocată de criza pandemică şi de războiul economic dintre NATO şi Rusia. 

IFrame#COVID-19

COVID-19 este o boală infecţioasă cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2, care a provocat o pandemie globală începând din 2019. Peste 5 miliarde de oameni au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 până în prezent, ceea ce a dus la scăderea numărului de cazuri şi decese. COVID-19 nu mai este în tendinţe în 2024, dar rămâne o ameninţare pentru sănătatea publică şi necesită măsuri de prevenţie şi tratament adecvate.