• În Moscova au avut loc proteste pentru susţinerea lui Alexei Navalnîi
  • 400 de oameni au fost arestaţi de forţele de ordine ale capitalei Rusiei
  • Proteste la adresa politicilor lui Putin au venit şi din Germania

Organizatorii au cerut oamenilor să se strângă în Piaţa Manezh, chiar în afara zidurilor Kremlinului, dar poliţia a blocat calea. Protestatarii au fost dispersaţi apoi în două grupuri separate.

Patru sute de manifestanţi au fost arestaţi, de către forţele de ordine. La manifestaţie a luat parte şi soţia activistului politic aflat în greva foamei.

„M-am săturat de domnia lui Putin, asta în primul rând. În al doilea rând, (n.r. cer) libertate pentru toţi deţinuţii (n.r. politici) – asta este ceea ce cer oamenii, iar ei sunt contribuabilii şi puterea reală ( n.r. a statului). Asta e tot. Şi, de asemenea, (n.r. cerem măsuri) astfel încât medicilor să li se permită să-l vadă pe Navalnîi, iar el să fie eliberat împreună cu ceilalţi deţinuţi politici”, a spus unul dintre manifestanți.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Protestatarii ruşi au fost susţinuţi de la depărtare, din Duesseldorf, Germania. Aproximativ o sută de oameni au scandat acolo: „Salvaţi-l pe Navalnîi” şi „Libertate pentru Rusia”.

Manifestanţii au venit inclusiv cu steaguri ale Ucrainei şi ale Belarusului, pentru a-şi arăta susţinerea şi faţă de victimele politicii externe conduse de Putin.