• Poliţia metropolitană din Londra are parte de numeroase critici
  • Oamenii legii au întrerupt în weekend un priveghi la care participau sute de persoane
  • Londonezii aduceau un ultim omagiu unei tinere de 33 de ani, dispărută din 3 martie
  • Rămăşiţe din trupul femeii au fost găsite într-o pădure din Kent

Val de reacţii negative la Londra, după ce poliţiştii au intervenit în forţă la un priveghi în aer liber la care participau sute de persoane. 

Motivul? Nerespectarea regulilor sanitare şi a restricţiilor impuse de autorităţi. 

Mai multe persoane au fost urcate în duba poliţiei, iar altele arestate, majoritatea femei.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Oamenii s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu lui Sarah Everard, tânăra de 33 de ani răpită în seara zilei de 3 martie şi confirmată decedată câteva zile mai târziu, după ce trupul i-a fost găsit la aproape 80 de km de capitala Angliei. 

Cazul a suscitat o emoţie puternică în Regat, cu atât mai mult cu cât principalul suspect este agent de poliţie.

Acum, şefilor din poliţie li se cer explicaţii, dar şi demisia.

Ceea ce s-a întâmplat cu Sarah mă înspăimântă, după cum ştiţi, sunt prima femeie comisară a Poliţiei Metropolitane. Poate că mă întristează într-un fel şi mai mult din cauza asta. Ceea ce s-a întâmplat mă face mai hotărâtă să-mi conduc organizaţia. Am ascultat ce au spus oamenii în ultima săptămână. Ştiu că pe străzile din Marea Britanie femeile nu se simt la fel de în siguranţă pe cât ne-am dori cu toţii să se simtă femeile”, a spus Cressida Dick, comisar al Poliţiei Metropolitane din Londra, citat de AP.

Uciderea lui Everard a a determinat ca mii de femei să împărtăşească pe reţelele de socializare experienţele lor de violenţă şi agresiuni sexuale comise de bărbaţi şi să descrie în mod viu frica zilnică pe care o simt.

Pe 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, deputata Laburistă Jess Philips a citit o listă de 118 nume de femei şi fete ucise în ultimul an de a căror moarte a fost găsit vinovat sau trimis în judecată un bărbat.