• Fostul ministru de Finanțe spune că el ar duce bugetul pe plus
  • El spune că ar fi mărit pensiile cu 40%, chiar și în pandemie
  • Actualul ministru de Finanțe dezvăluie secretele lui Teodorovici

De când nu mai e ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici se laudă cu ce treabă bună ar face el, dacă ar fi… ministru de Finanțe.

Celebru mai degrabă pentru ieșirile suburbane decât pentru performanțele legate de buget, Teodorovici vorbește despre ceva nemaivăzut România de după ’90.

Ştiu că pare greu de crezut pentru cei fără cunoştinţe economice, dar în 2 ani România poate trece de la deficit la excedent bugetar. Cu puținele cunoștințe economice pe care le am, m-am uitat la ce arată cifrele.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Deficit ianuarie-octombrie 2019 2,8%

Deficit ianuarie-decembrie 2019 4,6%

În octombrie 2019, când a căzut Guvernul Dăncilă, în care Eugen Teodorovici era ministru de Finanțe, deficitul era 2,8 la sută. Iar la finalul anului, când măsurile luate de Teodorovici încă aveau efect, deficitul ajunsese la 4.6%, peste procentul admis de Uniunea Europeană.

Deci cale lungă până la excedent bugetar, adică venituri mai mari decât cheltuielile. O precizare tot pentru cei fără cunoștințe economice.

Teodorovici a ajuns să vorbească de excedent în țara care nu a avut parte de așa ceva, după ce succesorul și inamicul lui numărul 1, Florin Cîțu, l-a acuzat că pe când era încă ministru.

„Dacă ar fi vrut, guvernul Orban putea mări liniștit pensiile cu 40% și putea dubla și alocațiile copiilor, ceea ce eu aș fi făcut oricum, cu sau fără pandemie”, scrie Teodorovici pe facebook.

a cerut Guvernului să se gândească mai bine la mărirea pensiilor cu 40%, pentru că măsura ar pune în pericol tocmai deficitul de 3 la sută. Teodorovici a spus din nou ce ar fi făcut el – ar fi mărit pensiile cu 40 la sută.