• Un video cu o protestatară pro-Trump, care se plângea că a primit gaze lacrimogene, a devenit viral pe internet
  • Utilizatorii de pe Twitter au observat că aceasta ține o ceapă într-un prosop și au încercat să afle care este motivul
  • Unii au sugerat că femeia voia să simuleze efectul gazelor lacrimogene, în timp ce alții sunt de părere că ceapa ar avea rol de protecție

O teorie bizară a apărut pe internet, după ce un video cu o protestatară pro-Trump, care ar fi primit gaze lacrimogene din partea poliției, a devenit viral.

Protestatara, pe numele ei Elizabeth Koch, a vorbit cu un jurnalist Yahoo News în fața Capitoliului, fiind revoltată că poliția a folosit gaze lacrimogene în timp ce voia să pătrundă în clădire.

„Am făcut un pas înăuntru și m-au împins, au dat cu gaze lacrimogene”, a spus Elizabeth Koch, în lacrimi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Video-ul cu declarația femeii a devenit viral pe Twitter, dar un anume obiect pe care această îl ținea într-un prosop, în mijlocul protestului, a atras atenția tuturor. Mulți utilizatori ai platformei au observat că protestatara avea în mână o ceapă, sugerând ideea că aceasta și-a frecat ochii în mod intenționat, pentru a simula efectul gazelor lacrimogene.

„De ce își freacă ochii cu o ceapă? Este o tradiție americană?”, a scris unul dintre utilizatori, pe Twitter.

O altă persoană, care s-a recomandat a fi o rudă a protestatarei, a răspuns că nu este vorba despre o ceapă, ci despre un cub de gheață. „Scuze, dar aia e o bucată mare de gheață în culoare unei cepe”, a scris un bărbat, în mod ironic.

Alte persoane au adus în discuție faptul că ceapa avea cu totul alt rol. Potrivit acestora, protestatarii și-ar fi spus unii altora că ceapa ar avea efect protector împotriva gazelor lacrimogene.

Metoda pare să fie adaptată de la protestele palestinienilor, care au folosit de-a lungul istoriei dispozitive improvizate cu ceapă pentru a-și acoperi nasul împotriva gazelor poliției.