- Primăria Capitalei propune noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi, după ce a crescut numărul de cazuri COVID-19.
- Plasmele vor fi permise doar la meciurile mari.
- Terasele trebuie delimitate cu un geam.
- Perimetrul teraselor va fi trasat de municipalitate pentru a păstra un culoar de 4 metri pe stradă.
Pentru a preveni răspândirea COVID-19, Primăria Capitalei propune noi reguli pentru proprietarii de terase din Centrul Vechi.
Potrivit documentului care va fi discutat în şedinţa de săptămâna aceasta, în primul rând terasele trebuie delimitate astfel încât pe stradă să fie asigurată o distanţă (culoar) liberă de 4 metri. Administraţia Străzilor va stabili delimitarea.
Altă propunere este: „Între terase se va putea realiza o separare faţă de vecini şi maximum 2,5 m faţă de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din:
- Sticlă (geam securizat) clară, dimensiune maximă L=1,25 m, montată în cadre metalice negre, sprijinită pe tălpici şi nefixată în pavajul străzii, nedepăşind suprafaţa spaţiului închiriat;
- Jardiniere de lemn / metal, dimensiuni maxime L=1,25 m, H=1,50 m, l = 0.50 m, simplu aşezate pe pavajul străzii”;
- În dreptul clădirilor cu faţade degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli, amplasarea teraselor sezoniere este posibilă numai după reabilitarea faţadei. Toate constatările vor fi făcute de o comisie stabilită de primarul Gabriela Firea.
Alte propuneri:
- Aprovizionarea se face în intervalul orar 06:00 – 10:00. Accesul în afara acestui interval se va face doar cu plata unui tarif de 300 lei / acces;
- Maşinile de aprovizionare au acces în Centrul Vechi doar pe strada Doamnei şi pe strada Lipscani şi vor ieşi doar pe străzile Şelari şi Căldărari;
- Pe terase sunt interzise: mobilierul pentru servire, automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de spălare a vaselor sau de preparare a mâncării, vitrinele de prezentare, plasmele (cu excepţia marilor meciuri).
- VIDEO. Moment inedit la Londra: cea mai înaltă și cea mai scundă femeie din lume s-au întâlnit
- Inovație în technologia medicală: XO Motion este primul exoschelet din lume
- Vin sărbătorile în România! Târgurile „Planeta Crăciun” și Wonder Events Fair te așteaptă
- Cât ai plăti pentru o banană? Care sunt cele mai excentrice cheltuieli ale miliardarilor
- Universitatea Babeș-Bolyai scrie istorie în educație. UBB e lider în marketing universitar pentru al 10-lea an