Termenul limită pentru intrarea pe piața concurențială, comunicat de ANRE

Pușculiță care are un ștecher înfășurat în jurul ei. Consumatorii pot opta pentru schimbarea furnizorului de gaze sau de electricitate oricând, în baza ofertelor pe care companiile le anunţă pe comparatorul ANRE. Sursa Foto: HEPTA
  • Noile preţuri de serviciu universal sunt valabile în următoarele şase luni în cazul energiei electrice şi pentru următorul an în cazul gazelor, a explicat Zoltan Nagy-Bege.
  • Vicepreședintele ANRE: „În cazul pieţei de energie electrică creşterile sunt între 1 şi 7%, în funcţie de zona în care sunt clienţii şi furnizorul lor de energie electrică, iar la gaze creşterile pot fi chiar şi de 25%”.
  • Consumatorii pot opta pentru schimbarea furnizorului de gaze sau de electricitate oricând, în baza ofertelor pe care companiile le anunţă pe comparatorul ANRE.

„În ambele pieţe, din păcate, aceste preţuri sunt în creştere pentru clienţii care nu au trecut în piaţa concurenţială. În cazul pieţei de energie electrică creşterile sunt între 1 şi 7%, în funcţie de zona în care sunt clienţii şi furnizorul lor de energie electrică, iar la gaze creşterile pot fi chiar şi de 25%”, a precizat vicepreşedintele ANRE.

Creşterile vin în primul rând din evoluţia pieţelor angro, unde se înregistrează majorări în toată Europa, mai ales în comparaţie cu preţurile de anul trecut, când, din cauza restricţiilor, cererea a fost redusă şi preţurile mici.

Pe piaţa gazelor naturale, o treime din totalul consumatorilor au trecut în piaţa concurenţială şi mai mult de jumătate pe piaţa de energie electrică.

Consumatorii pot opta pentru schimbarea furnizorului de gaze sau de electricitate oricând, în baza ofertelor pe care companiile le anunţă pe comparatorul ANRE.