• Noapte horror în Austria! Teroriști înarmați au atacat trecătorii din Viena. Până acum sunt confirmați patru localnici morți, 15 răniți și un agresor lichidat.
  • Poliția și armata din Austria au intrat imediat în alertă. Toată Europa e acum pe urmele teroriștilor. La granițele Austriei s-au înăsprit controalele.
  • Atacul din Viena este comparat cu Bataclan 2015. Criminalii au atacat în 6 dintre cele mai frecventate locuri din inima Vienei. Sinagoga Mare si Centrul Cultural Evreiesc au fost printre ținte.

Viena a fost aseară martoră la scene de ură dementă și moarte. 9 minute. Doar 9 minute și teroriștii au reușit să ucidă cel puțin 4 persoane. Iar polițiștii au reușit apoi să-l anihileze pe unul dintre atacatori. I-au spart apoi casa. Deocamdată, autoritățile nu spun ce au găsit acolo.

Momentul în care o victimă este împușcată


Au anunțat doar că cei care au deschis focul în plin, în centrul Vienei și au ucis oameni nevinovați sunt simpatizanți ISIS. Atacul terorist a început acolo la ora locală 20, 21 la noi, pe strada Seitenstettengasse unde sunt o sinagogă și un centrul cultural evreiesc.

Suspectul surprins cu arma în mână

Un paznic a fost prima victimă a atacatorilor. Focurile de armă au răsunat în tot cartierul aflat în inima capitalei Austriei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
Victimă rănită într-unul din locurile unde s-au auzit împușcăturile

Ca să-ți dai seama mai bine unde a avut loc atacul, pe o rază de câteva sute de metri sunt zeci de terase, hoteluri, catedrala Sfântul Ștefan, palatul imperial și multe muzee. Este zona de promenadă a Vienei. Era plin la acea oră, deoarece de astăzi totul se închide pentru o lună de carantină.

Au tras 100 de gloanțe doar în fața clădirii noastre”

Rabinul Vienei, Schlomo Hofmeister, era în sinagogă în acel moment și a fost martor al tragediei.

Schlomo Hofmeister, rabinul comunității evreiești din Viena: ”Oamenii fugeau și erau unul sau doi atacatori care alergau după ei pe stradă. Au tras 100 de gloanțe doar în fața clădirii noastre.”

Viena, câmp de luptă. Atacuri simultane în 6 zone

Simultan, au avut loc alte atacuri în cinci locuri din centrul vechi al Vienei, toate în apropiere de sinagogă. Martor: ”Capul jos! Capul jos! Capul jos! Au tras în case. Capul jos! Capul jos!”

Un adevărat câmp de luptă a fost nodul de transport de lângă Morzinplatz Acolo unde sunt stații de tramvai, autobuz, metrou și un port pentru nave de croazieră pe Dunăre. Martor: ”Nu-mi vine să cred! Dumnezeule! Au tras!”

Suspecți dezbrăcați și arestați de poliție în căutarea teroriștilor

Locuitorii din Viena se bucurau de ultima seară înainte ca metropola să intre în lockdown. Cei care erau la terasele de lângă Catedrala Sfântul Ștefan au rupt-o la fugă când au auzit gloanțele.

Suspecți dezbrăcați și arestați de poliție în căutarea teroriștilor

Sute de polițiști au fost trimiși imediat în centrul orașului, unde au avut loc atacurile. Trupele speciale au mers din local în local în căutarea teroriștilor.

Agent: ”Poliția! Rămâneți jos! La podea!”

Suspecți dezbrăcați și arestați de poliție în căutarea teroriștilor

Forțele de ordine au percheziționat fiecare persoană ce părea suspectă. Scenele au fost filmate de trecătorii care au crezut că este vorba chiar despre atacatori.

Operațiune de căutare a atacatorilor

Karl Nehammer, ministru de interne: ”Este cea mai grea zi pentru Austria în mulți ani. Forțele speciale ale Poliției au reușit să neutralizeze un bărbat înarmat cu o pușcă de asalt.”

Teroriștii au atacat când austriecii erau ieșiți în număr mare la terase. Era ultima noapte înainte ca Austria să intre în lockdown. Acum, vienezii nu ies din casă de frică. Orașul e blocat. Ca să protejeze copiii, ministrul de interne a închis și școlile pentru azi.

„Pray for Viena” a devenit hashtag pentru întreaga Europă. Rugăciunile curg și pentru polițistul filmat în timp ce era împușcat în lupta cu teroriștii.