• Austria a testat 20% din populație, deși și-ar fi dorit să testeze 60%.
  • 4.400 de cazuri de COVID-19, din două milioane de teste, în Austria.
  • Doar 13,5% din vienezi au fost să se testeze.

Austria nu este chiar acolo unde și-ar fi dorit cu testarea în masă. Numai 20 la sută dintre austrieci s-au testat în ultimele două saptămâni, iar obiectuivul era de 60 la sută.

„Campania de testare cu mari speranțe a început. Erau chiar cozi la centrele amenajate în marile orașe. Entuziasmul a pierit pe parcurs și numai două milioane de austrieci, din cei 8,8 milioane au fost la test. Cu toate astea, ministrul sănătății a spus că este un pas de succes și pregătește o nouă etapă a testătrii în masă, după sărbători”, a transmis Alexandra Vasile, corespondent Aleph News.

Slovacia a fost prima țară europeană care testat în masă

„Slovacia a avut cinci mii de centre de testare și costurile s-au ridicat la 100 de milioane de euro. 38 000 de cazuri au fost depistate în Slovacia în urma testării a aproape patru milioane de oameni. Problema este că acum numărul cazurilor a început din nou să crească. Și la Liverpool, în Marea Britanie, au fost testați jumătate de milion de oameni. La trei săptămâni de la campanie, nu se vede nicio schimbare în dinamica infectărilor”, a dăugat corespondentul Aleph News.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN