Animalele de companie vor primi teste Covid. Țara care a pornit programul

Sursa foto: Profimedia
  • Programul vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul său caz de infecție Covid-19 la un animal
  • Testele vor fi limitate la animalele de companie care prezintă simptome precum febră, tuse, dificultăți respiratorii și nas curgător
  • În întreaga lume, mai multe animale, inclusiv câini și pisici, au fost depistate cu SARS-CoV-2

Animalele de companie cu febră, tuse sau dificultăți respiratorii vor avea parte de teste coronavirus, promite guvernul Coreei de Sud, conform The Guardian.

Programul vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul său caz de infecție Covid-19 la un animal, mai exact la un pisoi.

„Începând de astăzi, guvernul metropolitan din Seul va oferi teste coronavirus pentru câini și pisici”, a declarat Park Yoo-mi, un oficial sud-coreean.

Testele vor fi limitate la animalele de companie care prezintă simptome precum febră, tuse, dificultăți respiratorii și nas curgător. Animalele care au un test pozitiv vor trebui să fie ținute izolate acasă timp de 14 zile, dar în cazul în care proprietarii au virusul, animalele lor de companie vor fi trimise în adăposturi.

În întreaga lume, mai multe animale, inclusiv câini și pisici, au fost depistate cu SARS-CoV-2. Cel mai recent, săptămâna trecută, două gorile de la grădina zoologică din San Diego, California, au avut rezultate pozitive la test.