• Premierul Florin Cîțu confirmă că se discută despre eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru școli.
  • Autoritățile se gândesc la introducerea testelor de salivă în școli.
  • Autoritățile au avut o întâlnire în acest sens.

Premierul Florin Cîțu confirmă că se discută despre eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru școli și spune că autoritățile se gândesc la introducerea testelor de salivă în școli.

Florin Cîțu a declarat că a fost o întâlnire între Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, DSU și INSP.

Legat de posibilitatea eliminării pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru școli, premierul spune: „Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituții care nu e cazul să fie închise. Vom vedea care este concluzia acestei întâlniri. Vrem să menținem prezența fizică în școli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ministerul Educației anunța marți că 99% dintre părinți nu vor să îi testeze pe copii, ceea ce, în opinia lui Cîțu, „este trist”: „poate încercăm cu teste de salivă. Vom vedea cum putem să facem, dar intenția rămâne de a avea școlile cu prezență fizică în continuare. Știm foarte bine că școala online nu a avut cele mai bune rezultate anul trecut”.

Întrebat dacă este vorba despre testarea obligatorie pentru toți elevii, prim-ministrul a răspuns că urmează să vadă varianta finală, „dar vrem să introducem acest test non-invaziv ca să fie mult mai simplu”.