• Pe 12 noiembrie, Thailanda a confiscat aproape 11,5 tone de pulbere albă dintr-un depozit local, după un aviz venit din Taiwan.
  • Au fost găsite în total 475 de pungi cu substanță
  • S-a dovedit a fi o „eroare tehnică”, ketamina confiscată fiind de fapt un agent de curățare

Autoritățile din Thailanda au confiscat pe 12 noiembrie ketamina în valoare de aproape 1 miliard de dolari, sau cel puțin, asta au crezut. „Ketamina” s-a dovedit a fi un agent de curățare, relatează BBC.

Testele de laborator au constatat că substanța era, de fapt, fosfat trisodic – un compus utilizat în mod obișnuit ca agent de curățare. Somsak Thepsuthin a spus că a avut loc o „eroare tehnică” la testarea pe teren. Oficialii au confiscat substanța la începutul acestei luni, declarând că „este cea mai mare confiscare de ketamină din Thailanda”.

Ketamina este folosită pe scară largă ca anestezic, dar datorită efectelor sale halucinogene, este considerată și „medicamentul petrecerilor”. Poate provoca vătămări corporale grave și poate fi fatal dacă este utilizat în acest fel.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Fosfatul trisodic, o substanță sub formă de pulbere albă, poate fi utilizat în îndepărtarea petelor sau chiar ca aditiv alimentar.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!