• Un bărbat care a sosit pe 29 noiembrie în Thailanda este infectat cu Omicron.
  • Bărbatul este de origine americană, dar a trăit în Spania timp de un an.
  • Thailanda a limitat călătoriile din opt țări africane de la începutul lui decembrie.

Luni, un oficial din domeniul sănătății din Thailanda a anunțat că a fost detectat primul caz de variantă a coronavirusului Omicron la un cetățean american care a călătorit în această țară din Spania la sfârșitul lunii trecute. Reuters anunță că acest caz confirmat la bărbatul respectiv, care sosise pe 29 noiembrie, face ca Thailanda să fie cea de a 47-a țară care a descoperit noua variantă.

„Acest prim caz confirmat al variantei Omicron este un bărbat în vârstă de 35 de ani, cetățean american care a locuit în Spania timp de un an”, a spus Opas Karnkawinpong, directorul general al Departamentului de control al bolilor, adăugând că pacientul avea simptome ușoare. Thailanda a interzis călătorii din opt țări africane, printre care Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, pe fondul preocupărilor legate de varianta Omicron.

Opas a declarat că autoritățile sanitare efectuează teste suplimentare ale persoanelor care au intrat în contact cu bărbatul, dar a precizat că toate contactele de până acum au prezentat un risc scăzut.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Sănătății a refuzat să comenteze acest caz, dar a spus: „Sistemul nostru de detectare s-a dovedit până acum un succes. Am detectat cinci cazuri în Spania”.

Opas a declarat că autoritățile au limitat, de asemenea, călătoriile din alte țări africane și monitorizează călătorii internaționali pentru mai multe cazuri potențiale. Thailanda a raportat luni 4.000 de noi infecții cu coronavirus și 22 de noi decese, ridicând numărul cazurilor la peste 2,1 milioane și 20.966 de decese de la începutul pandemiei, anul trecut.