• Țara a aprobat o listă cu 8 vaccinuri pe care, dacă le-au făcut, cei care intră în țară scurtează perioada de carantină
  • Turiștii trebuie să încarce pe site-ul ministerului de Externe din Thailanda certificatul de vaccinare
  • Aceasta mizează pe revenirea turiștilor pentru a-și salva economia

Thailanda a aprobat o listă cu 8 vaccinuri pe care, dacă le-au făcut, cei care intră în țară scurtează perioada de carantină la șapte zile de la zece zile, conform Bloomberg.

Pentru asta, turiștii trebuie să încarce pe site-ul ministerului de Externe din Thailanda certificatul de vaccinare. Sunt aprobate vaccinurile AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson, Institutul Serului din India, SK Bioscience , Sinovac și Sinopharm.

Țara mizează pe revenirea turiștilor pentru a-și salva economia din cele mai grele vremuri din ultimii 20 de ani. Thailanda este renumită pentru plajele și templele sale. Carantina încă este văzută drept cel mai mare obstacol pentru potențialii turiști. Oficialii thailandezi speră că vor putea să renunțe definitiv la carantină pentru turiștii vaccinați, din luna iulie,

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Totuși, în acest moment, pentru a beneficia de o carantină redusă, trebuie ca imunizarea să fie făcută cu cel puțin 14 zile înainte de a ajunge în Thailanda. Până acum, oficialii thailandezi au reușit să controleze răspândirea virusului, dar un nou val de infecții i-a forțat să închidă barurile și restaurantele în zonele puternic afectate, cum ar fi capitala, Bangkok. În 2019, țara a avut încasări de peste 60 de miliarde dolari de pe urma a 40 de milioane de turiști.