Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a autorizat personal o operaţiune a serviciilor secrete pentru a-l susţine pe Donald Trump, considerat „instabil mental”, să câştige scrutinul prezidenţial din 2016, relevă documente de la Kremlin citate de cotidianul The Guardian, dar Moscova neagă acuzaţiile.

O reuniune pe această temă a avut loc pe 22 ianuarie 2016, cu participarea preşedintelui Vladimir Putin şi a directorilor serviciilor secrete ruse. Concluzia reuniunii a fost că alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA ar contribui la avansarea obiectivelor strategice ale Rusiei, printre care ar figura crearea de „conflicte sociale” în Statele Unite şi erodarea influenţei Casei Albe pe plan internaţional.

Un raport al reuniunii le recomanda agenţiilor secrete ruse să utilizeze „toate capacităţile posibile” pentru a obţine victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din 2016.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Preşedinţia Rusia a negat că ar fi avut loc o astfel de reuniune, catalogând drept „fictive” documentele invocate de cotidianul The Guardian.

Serviciile secrete americane au stabilit că Rusia s-a implicat direct în eforturile de a influenţa rezultatul scrutinului prezidenţial desfăşurat în 2016 în SUA în favoarea lui Donald Trump. Moscova a respins acuzaţiile.