• Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii în Guvernul condus de Emil Boc, a fost invitatul lui Bogdan Nicolae în emisiunea „InSecuritate” de la Aleph News.
  • Theodor Paleologu a vorbit, printre alte teme abordate, despre existența partidului AUR pe scena politicii din țara noastră.
  • Theodor Paleologu: „Există un anumit autoritarism, un fond neaoș pentru așa ceva”.
  • Theodor Paleologu: „La noi, AUR este o încropeală destul de caraghioasă. Populismul de bâlci”.

Ce ar fi fost România dacă nu ar fi existat UE și NATO? Theodor Paleologu vorbește și despre existența partidului AUR pe scena politicii din țara noastră în emisiunea „InSecuritate”, prezentată de Bogdan Nicolae, la Aleph News.

Theodor Paleologu: „Există un anumit autoritarism, un fond neaoș pentru așa ceva”

Evident că pentru România, existența UE este un mare noroc, o mare șansă istorică. Dacă nu ar fi NATO și UE, România ar avea dictatură destul de repede pentru că există un potențial de demagogie, de abuz, de tiranie în această țară. Există un anumit autoritarism, un fond neaoș pentru așa ceva”, a spus Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu: „La noi, AUR este o încropeală destul de caraghioasă. Populismul de bâlci”

,,Acum, legat de AUR (n.r.- partidul AUR) pentru că m-ați întrebat, sunt în Europa și alte mișcări pe care le putem considera poate xenofobe sau anti-imigraționiste, unele dintre ele sunt foarte vechi în peisajul european. (…) La noi, AUR este o încropeală destul de caraghioasă. Cu Șoșoacă, cu intelectuali ciudați. Mie mi se pare că aceste curente se colorează cu specificul național. Și avem o formulă de bâlci. Populismul de bâlci. Este și asta o contribuție la diversitatea familiei europene”, conchide Theodor Peleologu.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT