Timișoara a ajuns la rata de infectare de 6,51 cazuri la mia de locuitori, însă doar opt localități din județ au intrat în carantină

  • Timișoara a ajuns la 6,51 cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori
  • Mii de localnici din opt localități au fost trecuți rapid în carantină
  • Omenii din aceste localități pot ieși doar cu un motiv bine întemeiat

Timișoara a ajuns la 6,51 cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Situația este delicată și în județ, unde mii de localnici din opt localități au fost trecuți rapid în carantină, mai devreme decât era programat.

Aveastă decizie a fost luată azi-noapte și probabil că în cele opt localități carantina se va institui de mâine. La intrările și ieșirile din aceste localităție au fost organizate filtre ale poliției.

Patru dintre aceste localități sunt și comune periurbane unde locuiesc câteva mii de antrprenori și angajați din Timișoara. Oamenii vor putea ieși din aceste localități doar cu un motiv bine întemeiat și vor trebui să aibă asupra lor, fie legitimația de serviciu care să ateste că merg la locul de muncă, fie declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la angajator. Acest lucru este valabil și pe timpul zilei și pe timpul nopții.

Deși Timișoara se apropie de 7 cazuri de infectare la mia de locuitori, carantinarea orașului va mai dura. DSP-ul trebuie să trimită această propunere la București, iar acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată, pentru că nu au finalizat analiza datelor. Dacă și INSP va considera necesară introducerea carantinei în Timișoara, tot mai este nevoie de hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și de cea a Comitetului Național.