• Timișoara a rămas, marți, fără căldură: este vorba de 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din oraș.
  • Compania de gaz E.ON a oprit furnizarea pentru Colterm, din motive de neplată, iar negocierile cu un nou furnizor au eșuat.

Colterm, societatea de termoficare a Timișoarei, a intrat oficial în insolvență, după decizia Tribunalului Timiș. Magistrații au stabilit că se deschide procedura de insolvență și au desemnat un administrator judiciar, altul decât cel pe care l-a anunțat Primăria Timișoara.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că peste 50.000 de gospodării rămân fără căldură.

„O să fie câteva lucruri grele de anunțat. Acum câteva minute, compania Delgaz a oprit distribuția gazului pentru CET Centru și compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Noi am stat până acum două ore în negocieri cu un furnizor de gaz, care din păcate, a dat răspuns negativ”, a anunțat primarul Timișoarei, potrivit tion.ro.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„În Timișoara, în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, și mai rău, înseamnă că toate spitalele vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Situația este, din fericire, mai bună la spitalul Victor Babeș, care are centrală proprie, la fel și Maternitatea Odobescu. (…) Voi convoca o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență la care am invitat și directorii de spitale”, a mai spus Fritz.

Acesta a spus că într-o situaţie mai bună sunt Spitalul Victor Babeş şi Matenitatea Odobescu, care dispun de centrale proprii.

Primarul spune că a informat prefectul, ministrul Energiei cu privire la această situaţie şi că a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

„Încercăm să găsim soluţii, încercăm să trecem cât de mult se poate pe cărbune”, a adăugat primarul.