• Parlamentul a modificat Codul Administrativ
  • Ședințele consiliilor locale trebuie transmise live pe paginile oficiale ale instituțiilor sau înregistrate
  • La Timişoara, şedinţele de Consiliu Local sunt transmise live, pe Facebook, de ani buni

Parlamentul mai reglementează, o dată, bunul simț prin lege. Modifică, azi, Codul Administrativ. Astfel încât ședințele consiliilor locale să fie, cu adevărat, publice.

Obligatoriu trebuie înregistrate sau transmise live pe paginile oficiale ale instituțiilor. În cazul în care Consiliile NU sunt transparente, deciziile lor pot fi anulate.

La Timişoara, şedinţele de Consiliu Local sunt transmise live, pe Facebook, de ani buni. Dacă în timp real sunt în medie, cam o sută de vizualizări, numărul celor care urmăresc înregistrarea ajunge şi la 3.000 – 4.000.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Bogdan Marta, purtător de cuvânt Primăria Timişoara: „Pot să interacţioneze în direct, în timpul acestor transmisii, cu reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, pot înţelege de ce se iau anumite decizii şi pot afla argumente şi de-o parte şi de cealaltă parte, atunci când sunt decizii mai discutate.”

Dar, mai multe primării din țară merg și pe ideea că întâlnirile față în față sunt și mai eficiente. La Timișoara, imediat ce restricțiile sanitare vor fi ridicate, în sala de Consiliu, cetățenii vor putea participa activ la dezbateri. Iar programul lor a fost modificat astfel încât să ajungă și cei care au serviciu cu program fix. În plus, au fost înființate posturi noi, cu specialiști care să rezolve probleme punctuale.

Bogdan Marta: „Vorbim despre înfiinţarea acelor posturi de manageri de cartier, pentru ca oamenii să aibă un contact real cu cineva de aici din primărie, în funcţie de zona în care locuiesc. O persoană din aparatul Primăriei Timişoara, cu care pot discuta, pot expune problemele lor şi pot căuta împreună, rezolvarea.”