• Municipiul Timișoara intră în scenariul verde, după ce incidența cazurilor de Covid a ajuns la 1,4 la mia de locuitori.
  • Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timișoara.
  • În Timișoara se vor aplica restricții generale, iar restricțiile suplimentare nu mai sunt valabile.

Rata de infectare din Timișoara a ajuns la 1.4 la mia de locuitori, astfel se ridică restricțiile suplimentare și rămân în vigoare restricțiile generale, Municipiul Timișoara intrând în scenariul verde.

„Vești bune, din nou, pentru timișoreni. Astăzi, 08.05.2021, municipiul Timișoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare Covid-19 de 1,40/1000 de locuitori. Ieri încă era peste 1,5/1000 de locuitori. Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timișoara, iar cu această ocazie municipiul Timișoara iese de pe anexele cu restricții suplimentare, fiind aplicabile restricțiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021”, a informat sâmbătă prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth.

Astfel, de duminică, în Timișoara va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. În ultimele două săptămâni, activitatea era permisă la o capacitate de 30%.

Recomandări

HALEY VOTES FOR TRUMP
„PREGĂTIȚI-VĂ!”
NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
DOR DE DUCĂ
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50%, iar organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Redeschiderea este permisă atât timp cât incidența cumulată este mai mică sau egală cu 1.5 la mia de locuitori

„Aceste activități sunt permise cât timp municipiul Timișoara are o incidență cumulată mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 1,5/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 1,5/1000 de locuitori”, a transmis prefectul județului.

Conform acestuia, aceste măsuri se aplică și în Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, începând de duminică, cu mențiunea că în aceste localități se ridică mai multe restricții, deoarece până acum erau pe anexa 2 cuprinzând localitățile unde incidența era mai mare de 4/1000 de locuitori.

Citește și: BILANȚUL ZILEI. 1.305 cazuri noi de coronavirus, 104 decese. Situația la ATI.