• Timișoara rămâne fără doze de rapel
  • Sunt programați peste 1000 de oameni la vaccinare
  • Virgil Musta: „A doua doză poate să fie administrată până la 42 de zile”

Timișoara rămâne fără doze de rapel. Sunt programați peste 1000 de oameni la vaccinare, dar serul nu mai există decât în mai puțin de 300 de doze.

La Centrul Regional de Distribuție, din Timișoara, mai sunt doar 288 de doze de vaccin. În județul Timiș mai sunt 1.650 de persoane așteaptă deja a doua doză.

Cel mai mare centru de vaccinare din județ a rămas fără nicio doză de vaccin. Problema este cu atât mai mare cu cât dozele de vaccin care sunt așteptate la Timișoara, nu rămân la centrul de vaccinare din județul Timiș, ele vor fi redistribuite și în județele Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Virgil Musta: „A doua doză poate să fie administrată până la 42 de zile”

„Din păcate există situații în care apar dereglări, cum este aceasta a distribuiției vaccinului. Poate să fie o dereglare în vaccinarea persoanei la a doua doză, dacă persoana vaccinată cu prima doză prezintă un soi de afecțiune acută, în ziua premergătoare rapelului. Sau dacă în această perioadă dezvoltă o infecție SARS-CoV-2.

Studiile clinice efectuate de compania Pfizer arată că această a doua doză poate să fie administrată până la 42 de zile, de la administrarea primei doze, fără să influențeze imunizarea persoanei respective. Probabil va fi o decalare de una sau două zile. Important este să fim organizați, astfel încât să poată fi vaccinați acești oameni, care așteaptă rapelul, dar și cei care au fost programați pentru prima doză.”, a declarat Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțiose al Spitalului „Victor Babeș”.