• Rata de infectare în Timișoara este de 5,18 cazuri la mia de locuitori
  • De luni până joi, magazinele și terasele pot funcționa până la ora 21:00
  • Restricțiile de circulație se aplică între 22:00 și 05:00

După mai bine de o lună, timișorenii au parte de primele relaxări. Rata de infectare a scăzut în ultimele două săptămâni. Așa că azi intră în vigoare măsurile mai puțin restrictive.

În primul rând, timișorenii nu vor mai intra în casă la ora 20:00. Restricțiile de circulație se aplică între 22:00 și 05:00.

S-a prelungit programul magazinelor și al teraselor, cu trei ore. Nu se vor mai închide la 18:00, ci la 21:00. Dar, de aceste relaxări îi vor bucura pe oameni doar de luni până joi. Vineri, sâmbătă și duminică, avem aceleași restricții. Așa că, deși teoretic noua hotărâre a CJSU a intrat în vigoare de azi-noapte, de primele relaxări vom avea parte abia mâine.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Când vor fi aplicate noi măsuri de relaxare

În primul rând, nivelul ratei infectărilor zilnice trebuie să ajungă la o rată de infectare de sub 4 cazuri la mia de locuitori. Și, trebuie să se mențină sub acest prag, timp de 14 zile. Atunci, oamenii vor putea circula liber până la ora 22:00, inclusiv în weekend.

Iar magazinele și terasele rămân deschise până la aceeași oră. Asta însă se poate întâmpla, în cazul cel mai optimist, după 1 mai. Și doar în cazul in care, trendul descendent al cazurilor noi de coronavirus, se menține. Iar când ajungem la sub 3.5 czuir, se pot redeschide și sălile de sport.