Numărul mare de decese din ultima perioadă a făcut ca timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări în Cimitirul Municipal Rulikowski din Oradea să crească. Au fost angajaţi gropari, dar chiar şi aşa timpul de aşteptare este de o săptămână, potrivit ADP Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Domeniului Public SA Oradea, timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este, inevitabil, mai mare, din cauza numărului mare de decese din ultima perioadă.

„În momentul de faţă, la Cimitirul Municipal Rulikowski, în urma suplimentării personalului angajat pentru săpatul gropilor, timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână. Asta, în condiţiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi. La Capela Municipală pot fi depuşi doar decedaţii pentru care s-a făcut programarea înmormântării”, spune Loredana Buz, consilier relaţii publice ADP Oradea.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

În lista de tarife a Cimitirului Municipal Rulikowski este prevăzută şi o taxă de depozitare la camera frig, în valoare de 100 lei pe zi.

În condiţiile în care timpul de aşteptare pentru programarea înmormântărilor a crescut, conducerea ADP Oradea a decis, însă, să plafoneze această sumă la maximum 300 de lei, indiferent de câte zile urmează a fi depozitat decedatul la camera frig, înainte de înmormântare.

„Prin urmare, toţi cei care au achitat mai mult de 300 de lei în această perioadă sunt aşteptaţi să depună o cerere pentru restituirea banilor”, spune Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

În plus, pentru a reduce cât mai mult timpul de aşteptare, începând de săptămâna viitoare, vor fi atribuite locuri de veci şi în parcele noi, unde gropile vor putea fi săpate şi prin intermediul utilajelor.

ADP precizează că având în vedere situaţia actuală dificilă, în această perioadă nu se atribuie locuri de veci anticipat.

În judeţul Bihor, miercuri au fost confirate 444 de cazuri de COVID-19, iar rata de incidenţă la nivelul judeţului este de 7,63 de cazuri la mia de locuitori.