• Focarele Covid au explodat în rândul spaniolilor sub 30 de ani
  • Tinerii spanioli și-au îndemnat prietenii pe social media să se vaccineze
  • Studenţii Erasmus din Spania vor fi vaccinaţi în mod prioritar

Foarte mulţi tineri spanioli se înscriu la maratoane de vaccinare anti-Covid, după ce focarele au explodat în rândul celor sub 30 de ani.

Cozile la vaccinare seamănă cu cele de la concerte, iar unii tineri îşi povestesc apoi experienţa pe social media. Gran Carles este un tânăr catalan, care a creat un video pentru canalul lui de pe Youtube, după ce a fost vaccinat.

„Dinainte de vaccinare am decis să fac acest video. Pentru început o să vă povestesc păţaniile mele cu vaccinurile, când eram mic, pentru că mă înspăimântă seringi. Nu doar acele, dar şi atunci când mi se ia sânge. Nu sunt donator de sânge pentru că nu pot”, spune youtuber-ul.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Ultimele focare depistate în urma unor petreceri organizate în Mallorca şi în sudul Portugaliei, i-au sensibilizat pe tineri. S-au vaccinat cu sutele la Barcelona, iar unii au stat la coadă de la primele ore ale dimineţii. După vaccinare au creat un hashtag şi au făcut apel către toţi prietenii lor să se imunizeze.

Mai multe regiuni spaniole au început să-i vaccineze şi pe studenţii Erasmus, care vor pleca la studii. Asta îi ajută să nu consume banii din bursă pe teste PCR, iar autorităţile pot să oprească focarele tot mai răspândite în rândul tinerilor.