- Politicianul român nu e interesat de tineri fiindcă nu-i poate amăgi cu promisiuni
- Tânărul român este considerat prea schimbător și nu reprezintă un capital de voturi
- Nicio organizație de tineret nu este reprezentată în Parlament
Politica este moartea pasiunii pentru tânărul român: nu se simte reprezentat deloc de politicianul clasic. Dar nici acesta nu face vreun efort să îi schimbe percepția.
Advertisment
Antonia Pup, o tânără de 19 ani, vrea mai mult de la politicieni decât conferințe de presă sterpe. Și ar vrea să vadă tineri mulți în Parlament.
Antonia Pup , studentă: „Hai să ne uităm la președintele TNL (Tineretul National Liberal). Este în Parlament? Nu! Președintele USR Tineret este în Parlament? Nu!. Președintele tinerilor, care așa era numit la un moment dat, Klaus Iohannis, în campania din 2014, nu a dat niciun interviu, ever, de când e președinte.”
Recomandări
Politicienii, la rândul lor, se plâng că tinerii sunt schimbători și nu se pot baza pe ei ca alegători. De aceea le este mai simplu să facă promisiuni pensionarilor şi bugetarilor. Voturile acestora sunt mai uşor de contorizat,
iar tinerii, greu de controlat ideologic.
George Butunoiu, sociolog: „Pentru mulţi politicieni, să nu se implice tinerii, este mai degrabă un avantaj. Marea majoritate a stimulilor, în ceea ce priveşte generaţiile acestea foarte tinere, trebuie să fie fizice, directe.”
Puțini politicieni au încercat să se apropie de tineri. Unii nu au știut că cel mai ușor ajung la ei pe internet Dar partidele au nevoie de o nouă strategie de comunicare. Creatorul de conţinut George Bonea știe ce trebuie să facă
politicianul ca să intre în sfera de interes a tinerilor.
George Bonea, creator de conţinut: „Pentru tineri trebuie să fii o prezenţă destul de pregnantă, să fii mereu acolo pentru ei, să te vadă, să te cunoască, să ştie unde eşti.”
Partenerii noștri