Toată lumea e cu ochii pe Casa Albă. Reacții din jurul lumii în ziua alegerilor

  • Presa internațională vuiește de sondaje
  • Reacțiile de la oficialii din jurul lumii nu întârzie să apară
  • Katsunobu Kato, Secretar-șef de Cabinet: „Guvernul Japonez urmărește foarte atent rezultatele și consecințele acestora, cu foarte mare interes

Nu știi încă cine va fi președintele Statelor Unite, dar un lucru e cert, toată lumea e cu ochii pe Casa Albă. Presa internațională vuiește de sondaje, iar reacțiile de la oficialii din jurul lumii nu întârzie să apară.

Katsunobu Kato, Secretar-șef de Cabinet: „Guvernul Japonez urmărește foarte atent rezultatele și consecințele acestora, cu foarte mare interes. Mă voi abține din a comenta perspectiva alegerilor, dar avem în plan să felicităm câștigătorul, la momentul potrivit“.

„Bună dimineața, dragi spectatori. Sunt Ungur Onver. Simțim entuziasmul alegerilor din Statele Unite și analizăm aceste alegeri pentru a vedea cine va fi cel de-al 46-lea președinte“, a spus prezentatorul la începutul unui buletin de știri din Turcia.

Reprezentantul Statelor Unite în Australia a insistat asupra continuării aceluiași tip de relație cu aliații țării sale, indiferent care va fi câștigătorul alegerilor.

Arthur Culvahouse, Ambasadorul SUA în Australia: „Veți vedea, chiar dacă va continua administrația Trump sau va veni administrația Biden, veți vedea consolidarea sprijinului față de aliatul și prietenul nostru, Australia“.