• Proiect în CGMB: Toate autorizațiile de construire să fie publice pe site
  • Poiectul nu vizează construcțiile mai vechi de 2018
  • Violeta Alexandru spune că orice bucureștean trebuie să știe ce autorizație de construire s-a emis în perimetrul în care locuiește.

Autorizațiile de construire trebuie să fie publice pe site, spun consilierii generali din PNL, care au anunțat, marți, depunerea proiectului de hotărâre.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că orice bucureștean trebuie să știe ce autorizație de construire s-a emis în perimetrul în care locuiește.

Este justificat să știe ce se construiește în jurul casei sale și oferim această posibilitate prin depunerea proiectului care va obliga municipalitatea să afișeze pe site toate autorizațiile de construire din București”, a spus Alexandru.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Adrian Moraru, consilier general în Consiliul General al municipiului București a spus că proiectul de hotărâre este foarte simplu și prevede publicarea, în termen de 6 luni chiar și a autorizațiilor emise din 2018.

„Proiectul spune foarte simplu: că toate autorizațiile de construcție de la momentul în care această hotărâre se adoptă, mai precis lăsăm un termen de 60 de zile să poată să pornească această secțiune din site și să înceapă procedura de scanare, autorizațiile de construcție și cu o parte din anexe, nu neapărat toate, cu respectarea prevederilor GDPR, că din nou nu ne interesează adrese, numere de telefon sau numele persoanelor, ci efectiv detaliile construcției, vor fi publice pe site.

De asemenea, într-un termen rezonabil de 6 luni dorim ca inclusiv autorizațiile de construcție emise de la începutul anului 2018 încoace să fie și ele publicate, pentru că vorbim, în continuare, de asemenea șantiere în curs, unde lucrurile astea încă sunt efective”, a spus Moraru.

Potrivit acestuia, dincolo de anul 2018 nu are sens să mai fie publicate, pentru că este vorba de construcții edificate, pentru care s-au realizat recepțiile și nu se mai poate face nimic.