• Ludovic Orban a anunţat toate măsurile de relaxare din 1 iunie.
  • Măsurile au fost stabilite de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
  • Se reia transportul feroviar internaţional, transportul rutier internaţional.
  • Se permite desfăşurarea de spectacole de tip drive in.

Premierul Ludovic Orban a anunţat toate măsurile de relaxare din 1 iunie. Potrivit acestuia se va modifica Anexa 3 pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate.

Începând cu 1 iunie e permisă desfăşurarea spectacolelor, concertelor în aer liber.

Începând cu 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii, respectiv în zone metropolitane.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Se reia transportul feroviar internaţional, transportul rutier internaţional.

Accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între sezlonguri şi cu respectarea normelor de protecţie sanitare.

Se permite desfăşurarea de spectacole de tip drive in.

Aceasta este hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. va trebui sa introducem in hotararea de guvern toate modificarile pentru a permite defsaurarea activitatilor. Toti ministrii care trebuie sa emita ordinele comune vor trebui sa lucreze pana in 1 iunie pentru elaborarea ordinelor comune si publicarea lor in Monitorul Oficial.

Al doilea obiectiv este adoptarea proiectului de Ordonata de Urgenta initiat de Ministerul Muncii prin care trebuie sa stabilim masurile active de sprijin pentru angajatori si angajati dupa data de 1 iunie. Sa stabilim masuri active pentru categoriile defavorizate. Exista un somaj foarte mare in randul tinerilor. Multi isi cauta locuri de munca. Aceste 2 puncte figureaza pe ordinea de zi.

Monica Anisie: S-au incheiat contractele pentru achizitia mastilor. De maine incepe distributia catre inspectoratele scolare. Transportul celor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcusul anului scolar.