• Eugen Tomac, președintele PMP, critică dur USR, UDMR și PSD
  • Eugen Tomac: „De la PSD nu are nimeni așteptări”
  • Azi se dezbate o lege care prevede că Legislativul decide data alegerilor

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, critică USR şi UDMR pentru că în Senat se dezbate miercuri legea care prevede că Legislativul decide data alegerilor parlamentare, nu Guvernul: „Fără complicitatea USR şi UDMR ,PSD nu ar fi avut cum readuce în discuţie o lege care face foarte mult rău”.

„Este inacceptabil, absolut inacceptabil ce fac astăzi PSD, USR şi UDMR! În timp ce românii mor în spitale sau stau închişi în case şi trăiesc incertitudinea unei perioade extrem de dificile, acestor partide le arde de jocuri politice şi dezbat, astăzi, nici mai mult, nici mai puţin decât amânarea alegerilor”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El apreciază că de la PSD „nu are nimeni aşteptări”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Ei consideră statul şi instituţiile lui nişte anexe de partid. Dar voi, de ce trebuie să le faceţi jocul? Fără complicitatea distinsului senator Dircă de la USR, proaspăt ales adjunct al lui Iordache şi a colegului său senator Barna de la UDMR, PSD nu ar fi avut cum readuce în discuţie o lege care nu mai e de actualitate, dar care face foarte mult rău. Toţi ştiu – PSD, USR, UDMR – că alegerile nu mai pot fi amânate. Doar aceste subiecte inventate le mai lipseau românilor astăzi, când bătălia cea mai importantă este cea cu virusul şi cu efectele lui. Opriţi-vă”, conchide preşedintele PMP.

Cererea de reexaminare a care prevede că Legislativul decide data alegerilor parlamentare, nu Guvernul, formulată de preşedintele Klaus Iohannis, a intrat luni în procedură parlamentară, la şedinţa Biroului Permanent al Senatului fiind prezenţi şi George Dircă, ales recent , precum şi Barna Tanczos, care au asigurat cvorum. Până luni cererea şefului statului nu a putut intra în procedură parlamentară deoarece nu a existat cvorum al şedinţei Biroului Permanent.

Guvernul a decis ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie.