• Mii de petrecăreți s-au stropit reciproc cu roșii miercuri în orașul spaniol Buñol, sărbătorind revenirea luptei anuale ,,Tomatina” după o absență de doi ani din cauza pandemiei Covid.
  • Aproximativ 15.000 de persoane au participat la acest eveniment.
  • Originea evenimentului datează din perioada unei dispute ce a avut loc în 1945 cu ocazia Zilei oraşului, care s-a terminat printr-o bătaie generală cu roşii, luate de pe rafturile unui vânzător local de zarzavaturi.

Tomatina” , celebra bătaie cu roşii care atrage mii de turişti în oraşul Bunol din estul Spaniei, a revenit miercuri după o absenţă de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, potrivit Washington Post.

Aproximativ 15.000 de persoane au participat la acest eveniment, în cadrul căruia a fost folosită o ,,muniţie” ce a constat în 130 de tone de roşii coapte, potrivit datelor furnizate de Primăria locală.

La câteva minute după semnalul ce a dat startul ediţiei din 2020, centrul oraşului s-a colorat în roşu, la fel şi hainele participanţilor, care se îmbracă în mod tradiţional în alb.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Mulţi dintre participanţi au purtat ochelari de soare, ochelari de înot şi măşti de scufundări subacvatice pentru a-şi proteja ochii de roşiile aruncate din camioane sau lansate în aer de participanţi aflaţi în spatele unor vehicule.

,,Venim la «Tomatina» pentru că este evenimentul cel mai nebunesc care poate să existe„, a declarat Patricio, un turist mexican, pentru televiziunea locală A Punt.

FOTO – Hepta

,,Ne doream foarte mult să regăsim petrecerea noastră de suflet, să putem din nou să aruncăm cu roşii şi să eliberăm toată adrenalina acumulată în aceşti ultimi doi ani” , a declarat în faţa reprezentaţilor presei Maria Valles, directoarea biroului de turism din această localitate cu o populaţie de 9.500 de locuitori.

FOTO – Hepta

Tradiţionala bătaie cu roşii, care durează o oră, este urmată de o petrecere stradală care durează până seara.

Tomatina”  atrage turişti din lumea întreagă, însă în acest an cele 20.000 de bilete nu au fost vândute în totalitate.

Numărul mai mic de participanţi a fost atribuit, potrivit Mariei Valles, restricţiilor sanitare rămase încă în vigoare în anumite ţări.

Originea evenimentului datează din perioada unei dispute ce a avut loc în 1945 cu ocazia Zilei oraşului, care s-a terminat printr-o bătaie generală cu roşii, luate de pe rafturile unui vânzător local de zarzavaturi.

De atunci, criticii evenimentului denunţă o risipă alimentară.

,,Mulţi oameni cred că noi irosim surse de hrană„, a spus Maria Valles, ,,însă acestea sunt roşii cultivate în mod special pentru «Tomatina»”.

FOTO – Hepta

,,Dacă «Tomatina» nu ar avea loc, nu le-am mai planta. Datorită «Tomatinei» , numeroşi agricultori vor avea parte de o iarnă mai bună” , a concluzionat ea, referindu-se la cantităţile pe care Primăria din Bunol le comandă cultivatorilor locali de tomate cu câteva luni înaintea acestui eveniment anual.