Tone de gunoi din România au ajuns în Ungaria pe râul Someș. Maghiarii au scos peste 250 de metri cubi de deșeuri din apă

gunoaie si deseuri in apa. Foto: Profimedia
  • De pe porţiunea din Ungaria a râului Someş au fost scoase 257 de metri cub de deşeuri care proveneau din bazinul hidrografic românesc.
  • Poluarea actuală a fost semnalată nu numai de sistemul de camere web instalat, ci şi de personalul responsabil.

Peste 250 de metri cubi de deşeuri care proveneau din bazinul hidrografic românesc au fost scoase din Someş în câteva zile, susţin reprezentanţii Direcţiei Naţionale a Apelor din Ungaria.

În numai câteva zile, de pe porţiunea din Ungaria a râului Someş au fost scoase 257 de metri cub de deşeuri care proveneau din bazinul hidrografic românesc, fiind aduse de apele umflate ale râului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale a Apelor din Ungaria, luni, pe canalul public de ştiri M1 din Ungaria, conform MTI, scrie Adevărul.

Gabriella Siklós a relatat că atunci când nivelul apelor creşte – chiar şi cu numai 1-2 metri – râurile ridică deşeurile depuse pe maluri. Poluarea actuală a fost semnalată nu numai de sistemul de camere web instalat, ci şi de personalul responsabil, care a observat că apele râului aduceau până la 100-120 de PET-uri pe minut, a spus.