• Tonga a fost devastată de un Tsunami în urma unei erupții vulcanice.
  • Ambele cazuri au fost descoperite în port.
  • Tonga a fost puternic dependentă de ajutorul umanitar străin, condus de țări precum Australia și Noua Zeelandă.

Tonga va intra în izolare după ce două cazuri noi de Covid au fost înregistrate în capitala Nuku’alofa.

Prim-ministrul Siaosi Sovaleni a declarat că ambele cazuri au fost detectate în port, unde au sosit ajutoare umanitare în urma recentei erupții vulcanice și a tsunami-ului.

Națiunea din Pacificul de Sud nu a avut antecedente cu Covid-19 până acum.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Până acum, toate livrările de ajutoare acolo au fost gestionate folosind protocoale fără contact direct, pentru a opri răspândirea virusului.

Sursă foto – Hepta

Marți seara, Sovaleni s-a adresat național, și a spus că Tonga va intra în izolare de la ora locală 18:00 (05:00 GMT) miercuri, situația fiind revizuită la fiecare 48 de ore.

„Cea mai importantă problemă în acest moment este încetinirea și oprirea celor care au fost afectați”, a spus el, adăugând că „nici o barcă nu va mai avea voie să meargă de la o insulă la alta, nu mai există zboruri (interne) cu avionul”.

Națiunea insulară îndepărtată a fost unul dintre puținele locuri din lume care a scăpat relativ nevătămată de Covid, rămânând în mare parte lipsită de viruși, cu excepția unui singur caz care a fost detectat în octombrie, conform MSN.

Dar după ce o erupție vulcanică a declanșat un tsunami care a devastat națiunea, Tonga a fost puternic dependentă de ajutorul umanitar străin, condus de țări precum Australia și Noua Zeelandă, pentru aprovizionarea cu apă potabilă proaspătă, truse de adăpost și echipamente de salvare.