• Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial noul monarh al Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii pline de culoare, care datează de secole.
  • Charles, care a devenit rege în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a III-a, el s-a angajat să urmeze exemplul defunctei monarhe la începutul domniei sale.
  • Încoronarea sa va avea loc la o dată ulterioară – iar momentul ales pentru aceasta nu este încă clar.

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial noul monarh al Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii pline de culoare, care datează de secole.

Charles, care a devenit rege în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a III-a, s-a angajat să urmeze exemplul defunctei monarhe la începutul domniei sale. Încoronarea sa va avea loc la o dată ulterioară – iar momentul ales pentru aceasta nu este încă clar.

A existat o pauză de 16 luni între momentul în care Elisabeta a devenit regină și încoronarea sa în 1953.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Știm multe despre rege, dar care este cântecul său preferat, ce face în timpul liber și ce îi place să mănânce? Iată care sunt cele 20 de lucruri preferate ale sale.

Echipa de fotbal: Burnley FC
Regele a început să îi susțină pe Clarets în urmă cu un deceniu, după ce a făcut muncă de caritate în orașul Lancashire. El a primit un abonament VIP pentru fostul club din prima ligă, acum retrogradat. În 2012, el a dezvăluit că a vrut să regenereze și să crească aspirațiile și stima de sine în acea parte a lumii”.

Vacanță: Insula Corfu din Grecia
Aflat într-o vizită pe insula ionică pentru un angajament oficial, Charles a explicat odată: Am Grecia în sânge și de mult timp sunt fascinat de cultura și istoria ei străveche.”

Cântec: Lulu’s Back in Town
Standardul de jazz Lulu’s Back in Town din 1935, cântat de Dick Powell, îi amintește regelui de bunica sa, a dezvăluit el odată.

Joc de societate: The Good Life
Într-o scrisoare de la Clarence House, un consilier a felicitat creatorul jocului pentru jocul minunat”. În scrisoare scria: Este, fără îndoială, o contribuție valoroasă la educarea oamenilor cu privire la criza copleșitoare a sustenabilității cu care ne confruntăm, fiind în același timp foarte distractiv de jucat.” Câștigătorul jocului este primul care își umple grădina și devine autosuficient.

Gustare: Ou fiert
Se spune că monarhul mănâncă un ou fiert tare în fiecare zi și îi place ca acestea să fie fierte exact șapte minute.

Instrument muzical: Violoncel
Fostul Prinț de Wales a fost fotografiat cândva cântând la acest instrument în camerele sale de la Trinity College, Cambridge, pe când era student acolo.

Emisiune TV: The Great British Bake Off
Când regele Charles și regina consort Camilla s-au întâlnit cu concurentul și semifinalistul de la Bake Off, Selasi Gbormittah, în 2018, i-au dezvăluit acestuia că sunt fani ai emisiunii.

Pasiune celebră: Barbra Streisand
Au existat șoapte că Regele ar fi avut o pasiune celebră pentru cântăreața și actrița acum în vârstă de 80 de ani. Scriitorul Christopher Andersen a declarat că Charles a descris-o odată pe vedeta americană ca fiind singura mea pin-up”.

Prăjitură: Tort tradițional de fructe
Pentru cea de-a 70-a aniversare a sa în 2018, Charles a cerut tortul său preferat cu fructe, preparat de brutarul de lux Fiona Cairns.

Un purtător de cuvânt a declarat: Fiona și echipa ei s-au pus pe treabă pentru a proiecta și decora tortul cu două niveluri cu forme delicate de zahăr, inclusiv animale de rasă rară, găini, un coșuleț cu ouă și lucruri care reflectă activitățile de la țară ale prințului.”

Vehicul: Aston Martin DB6 Volante
Regele a primit iubitul său vehicul Aston Martin de la regină cu ocazia împlinirii a 21 de ani, în 1969. Acesta a fost transformat pentru a funcționa cu biocombustibil.

Așezare: Transilvania
Charles consideră această regiune din centrul României ca fiind a doua sa casă, datorită frumuseții, naturii și misterului său. Se spune că familia regală ar fi înrudită de departe cu Vlad Țepeș, un războinic român din secolul al XV-lea.

Producător de costume: Anderson & Sheppard
Regele se bazează pe croieli largi și poartă adesea un sacou cu nasturi încrucișați – același standard ca Juan Carlos I, fostul rege al Spaniei.

Hobby: Pictură/acuarelă
Regele este un pasionat de acuarelă și pictează ori de câte ori nu lucrează. Unele dintre tablourile sale au fost vândute, iar sumele obținute au fost donate Fundației caritabile a Prințului de Wales.

Pizza: Margherita
Chef Erminio Di Meo i-a pregătit lui Charles o pizza în noiembrie 2019, în timpul unei călătorii în Scoția. El a declarat la momentul respectiv: Am vrut să îi ofer pizza, deoarece el este o parte atât de importantă a acestei țări”. A fost curios, a zâmbit și i-am spus: Este o Margherita”. Cred că prințul a spus: Este favorita mea”.

Băutură: Whisky Laphroaig
Băutura lui preferată este un pahar de whisky – mai exact Laphroaig, din insula furtunoasă Islay, de pe coasta de vest a Scoției.

Fructe: Prune
Charles se bucură cel mai mult de frctele culese din grădina de la proprietatea sa din Highgrove și preferă prunele mai mult decât toate celelalte, potrivit fostului bucătar regal Darren McGrady – care a fost bucătarul personal al reginei însăși.

Animal: Veveriță
Regele a înființat fundația Red Squirrel Survival Trust pentru a ajuta la protejarea acestei rase pe cale de dispariție. El a spus odată: Marea mea ambiție este să am una în casă… stând pe masa de mic dejun și pe umărul meu.”

Mâncare: Risotto cu ciuperci
În mâncarea sa preferată, risotto cu ciuperci și miel, va mânca numai ciuperci provenite de pe proprietatea sa.

Trupă: The Three Degrees
Grupul vocal a cântat hitul lor Giving Up, Giving In la petrecerea de 30 de ani a lui Charles. Acesta a declarat că melodia cu mult timp în urmă, îmi dădea un impuls irezistibil de a mă ridica și de a dansa”.

Loc pentru a mânca: Restaurantul Brilliant
Restaurantul său preferat de curry din Londra, din Covent Garden, a fost desemnat cel mai bun restaurant Punjabi și a primit premiul pentru întreaga carieră în cadrul Cobra Good Curry Awards în 2006.