• E campanie, deci partidele fac promisiuni greu de realizat
  • Partidele promit autostrăzi, salarii mai mari și impozite reduse

O dată la patru ani politicienii își dau liber la promisiuni. România se umple de autostrăzi, salariile, pensiile și alocațiile cresc spectaculos, iar taxele și impozitele se evaporă.

Păcat că sunt doar pe hârtie. Ți-am ales cele mai SF promisiuni din programele electorale.

PNL îți promite 970 de km de autostrăzi în patru ani. România a reușit să construiască până acum doar 900 de km de autostrăzi, cu tot cu cele din perioada lui Ceaușescu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Tot liberalii zic că vor crea 560.000 de locuri noi de muncă. Nu știu cum vor reuși în 4 ani, dacă România a creat tot atâtea locuri cu greu în zece ani.

O altă promisiune SF liberală e legată de colectarea gunoiului. Vor ca în 4 ani să proceseze 75% la sută din gunoi. Aceasta în timp ce acum reușim să reciclăm doar 11% într-un an!

CE PROMITE PNL

  • 970 km autostrăzi și drumuri expres
  • 560.000 de locuri noi de muncă
  • Procesarea a 75% la sută din gunoi

Ludovic Orban, premier, candidat PNL: „Acest program de guvenare este rodul muncii a foarte mulți specialiști.”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, candidat PNL: „Ne propunem să contruim peste 1.000 de kilometri de drumuri li autostrăzi în următorii  4ani să implementăm conceptul de tren metropolitan.”

PSD-ul e gata să-ți dea primă dacă faci copii. 1.000 € la primul copil, 2.000 € pentru al doilea, 4.000 € începând cu al treilea.

Și dacă tot naști copii, social democrații sunt gata să îți dea bonificație la pensie pentru jobul de mamă:

1% la 1 copil; 4% la doi copii; 10% pentru cel puțin 3 copii.

CE PROMITE PSD

  • Primă pentru copii: de la 1000 la 4000 € pentru fiecare copil
  • Bonificație de la 1 la 10% pentru mame
  • 1 milion de contracte noi de muncă
  • Locuințe moderne și ieftine pentru persoanele peste 65 de ani

Mai spune PSD că vor crește cu 500.000 numărul celor care vor ajunge, în patru ani, să primească salarii brute de 1.000 de euro. Asta în timp ce până acum cu greu am ajuns să avem 1,1 milioane de români cu aceste venituri lunare.

Și mai vor social democrații 1 milion de contracte noi de muncă, dar ți-am spus deja că în zece ani s-a reușit să fie create 560.000 de locuri de muncă noi.

Marcel Ciolacu, președinte PSD, candidat PSD: „Planul nostru este de a oferi asistență medicală oamenilor printr-o rețea de clinici locală”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, candidat  PSD: „Propunem stimuli financiari pentru orice companie, care înființează noi locuri de muncă și le mențin pentru 1 sau 2 ani. Trebuie să sprijinim acele familii care muncesc cu vouchere pentru creșă. Să oferim mamelor care lucrează o bonificație la pensie”

Nici la USR Plus nu lipsesc promisiunile SF. Uniunea Salvați România îți vinde un schelet de acum 11 ani.

Referendumul cu reducerea numărului de parlamentari până la 300. Tot aici îți mai promit și alegerile primarilor în două tururi, o temă despre care au uitat înainte de alegerile locale.

O altă promisiune este ”cetățenia digitală”, renunțarea la celebrul dosar cu șină.

USR-PLUS mai promite 15.7 miliarde de euro pentru autostrăzi, în timp ce acum abia de investim 0,5 miliarde de euro anual.

CE PROMITE USR-PLUS

  • 300 de parlamentari, primarii aleși în două tururi
  • Cetățenia digitală
  • 15.7 miliarde de euro pentru autostrăzi
  • Compensarea medicamentelor esențiale din lista OMS

Dacian Cioloș, co-președinte Alianța USR – PLUS: „Avem ca obiectiv să înființăm un fond de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani pt investiții în infrastructură sanitară modernă”

Dan Barna, candidat Alianța USR -PLUS: „Avem acea Companie Națională de Investiții rutiere 31:09 În momentul de față avem 0,15 miliarde de euro, vom ajunge la finalul perioadei de guvernare, la 1 miliard de euro, tocmai pt că autostrăzile nu se pot face fără bani”

Acestea sunt principalele promisiuni. Eu îți dau întâlnire în 4 ani, în 2024, să îmi spui câte au ajuns realitate. Chiar sunt curios.