• Cea mai sigură companie, desemnată 3 ani la rând, este Qantas
  • Ryanair și Wizz Air ocupă locurile 7 și 10 în topul celor mai siguri operatori low-cost
  • Tarom și Blue Air nu s-au calificat în top

Site-ul de știri din aviație Airline Ratings a făcut topul celor mai sigure linii aeriene din 2020. Compania Qantas, din Australia, a primit pentru a treia oară la rând titlul suprem. În top 10 al companiilor low-cost, Ryan-Air și Wizz Air sunt pe 7, respectiv 10.

Site-ul de aviație a făcut și clasamentul liniilor aeriene care respectă cel mai strict regulile anti-Covid și dovedesc felixibilitate în schimbarea datelor de zbor. În niciunul dintre clasamente, nu apar companiile românești Tarom și Blue Air. Oana Petrescu, CEO la Blue Air, explică de ce

Oana Petrescu, CEO Blue Air: „Sunt doar liniile aeriene care au peste 100 de aeronave. Dar noi știm din toate analizele interne pe care le facem cu competitorii noștri că suntem chiar la același nivel sau chiar mai bine după unii indicatori de performanță. Avem un sistem foarte complex în toate au auditurile pe care le facem noi și IATA. În plus, ce e cel mai important este faptul că în 15 ani de viață nu am avut niciun incident în care să fie rănit câtuși de puțin vreun pasager.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT