O nouă sub-variantă Delta îngrijorează Marea Britanie. Denumită „AY.4.2”, noua variantă a fost detectată în majoritatea țărilor europene.

Identificată în iulie 2021 de oamenii de știință, varianta „AY.4.2” este o sub-variantă a Delta extrem de contagioasă care a apărut inițial în India și care a provocat o reluare a epidemiei la sfârșitul primăverii și la începutul verii. Această sub-variantă este definită de două mutații la nivelul proteinei Spike: Y145H și A222V.

Apariția de noi mutații nu este surprinzătoare. „Până în prezent, există 45 de sub-linii ale variantei Delta. Percepția că aceste variante sunt omogene este falsă”, a declarat pentru Figaro François Balloux, directorul Institutului de Genetică de la Universitatea din Londra. Potrivit acestuia, îngrijorarea autorităților britanice este legată de frecvența apariției sale în Regatul Unit, care a crescut cu 7% în ultimele săptămâni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Unde este prezenta?

Subvarianta AY4.2 a fost detectată în 27 de țări și a infectat 14.970 de persoane din întreaga lume, inclusiv 14.247 în Marea Britanie și 14 în Franța, potrivit cifrelor outbreak.info din 18 octombrie. Cazurile au fost identificate în America de Nord, Europa, Australia și Japonia.